Anders communiceren kun je leren | NLP Box

anders communiceren is een training bij de NLP Box

Hoe zorg je dat je boodschap goed overkomt? Dat de ander begrijpt wat je zegt?

We communiceren vaak in onze eigen denkstijl en vergeten daarbij dat de ander een andere denkstijl kan hebben.
Hierdoor ontstaan veel communicatie conflicten en worden we niet of verkeerd begrepen.
Leer anders commniceren in deze training.

Training
De kracht van anders communiceren

Sinds ik in 2014 leerde dat je iedereen bepaalde denkstijlen heeft ging er een wereld voor mij open. Er vielen heel wat puzzelstukjes op z’n plaats. Ineens wist ik waarom ik bij de een wel goed overkwam en bij de ander niet. Sinds die tijd heb ik mij verdiept in alles rondom communicatie en gedrag. Ik leerde de interne programma’s kennen van mensen en stemde mijn communicatie daarop af. Wat ging het ineens een stuk makkelijker om een bepaalde boodschap over te brengen. En dat kan ik jou ook leren. Om zo doelgericht te communiceren, om snel verbinding te maken met de ander waardoor ieder project een succes wordt.

anders communiceren

 

“Wil jij dit ook leren? Meester worden in communicatie?”

 

Waarom zou je meer willen leren over anders communiceren?


√  Je wilt begrijpen waarom mensen soms anders denken

√  Je hebt wel eens gehoord of gelezen van NLP en je bent nieuwsgierig

 √ Je loopt wel eens tegen communicatie conflicten aan

 √ Je wilt sneller begrepen worden

Je wilt weten wat het brein doet met de informatie en hoe dat gefilterd wordt.

Je wilt leren hoe je mensen kan overtuigen

Je wilt leren hoe je sneller contact kan maken met een ander

Wat ga je in deze training leren?

√ Wat is NLP

√  Je krijgt inzicht hoe communicatie werkt

√  Je leert hoe het brein de informatie filtert die bij je binnenkomt

√  Je leert hoe het brein werkt met alle informatie die binnen komt

Je leert wat interne programma’s zijn

√  Je leert de interne programma’s te herkennen

 √  Je leert je communicatie beter te beheersen

Je leert hoe je je communicatie kunt afstemmen op de ander

√  Je leert effectiever samen te werken

Voorafgaand aan de training vul je een DISC profiel in om zo inzicht te krijgen in je eigen denkstijlen. Dit profiel ontvang je gratis en is onderdeel van deze training.

De kern
Iedereen wordt geboren met een identiteit, wat je uniek maakt. Vanaf je geboorte wordt de basis gelegd voor wie je bent. Vanaf dat moment begint je reis naar wie je op dit moment bent. Onderweg wordt je gevormd door je ouders, de mensen die je tegenkomt en de dingen die je meemaakt. Je persoonlijkheid wordt gevormd. Leer jezelf kennen zodat je de ander ook kan leren kennen.

Denkstijlen
Denkstijlen worden binnen NLP ook wel metaprogamma’s genoemd. Metaprogamma’s geven informatie over hoe we onze aandacht richten, hoe we met de wereld omgaan, hoe we waarnemen en hoe we informatie filteren en beïnvloeden hoe de ervaringen verwerkt, gesorteerd en benadrukt worden. De een denkt in problemen en de ander denkt aan oplossingen. Of de een denkt globaal en de ander specifiek

Door meer inzicht te krijgen in je deze denkstijl en te leren flexibeler te worden kun je tussen de denkstijlen ook makkelijker schakelen.

anders communiceren

Communicatie
Je leert wat communicatie is aan de hand van het communicatiemodel en hoe ons brein informatie die bij ons binnenkomt filtert. We behandelen een aantal vooronderstellingen die te maken hebben met de communicatie. Je leert hoe je rapport kan opbouwen en iemand kan lezen waardoor het afstemmen van de communicatie makkelijker zal verlopen.

 

Drijfveren
Drijfveren zijn denkvoorkeuren. Ze zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Waarvoor mensen in beweging komen.  Waarom doen mensen zoals ze doen? Wat beweegt ze? Wat motiveert ze? Als we dat weten dat hebben we een sleutel naar succes. Als je dat weet van de ander dan levert dat sneller resultaat op.

 

Gedragsstijlen

Het gedrag wat iemand vertoond is iets wat je ziet. Het zegt niets over wie de persoon vanbinnen is. Het zegt niets over de normen en waardes. Je ziet als het ware alleen het stukje wat boven water zit. Gedrag is wat iemand doet, niet wat iemand is. De gedragsstijlen kan verschillen per situatie. DISC is een instrument dat persoonlijkheden en karaktereigenschappen van mensen in kaart brengt. Het is een snelle methode die het makkelijk maakt menselijk gedrag te begrijpen, welk gedrag daarbij past en hoe je daar mee overweg kunt gaan. DISC geeft je dus inzicht in waarom we doen wat we doen. Tijdens de training krijg je informatie over je eigen gedragsstijlen en wat de inhoud en de vorm is van jouw communicatie.

 

 

“Leer je jezelf kennen dan leer je ook de ander kennen”

 

Mensen die lekker in hun vel zitten, zijn flexibeler en kunnen makkelijker meebewegen met veranderingen. Daardoor hebben ze minder stress en kunnen ze meer aan. Ieder mens is daarin weer uniek. We weten allemaal dat mensen met geldproblemen een daling van de IQ hebben. Ze komen in een neerwaartse spiraal waardoor de niet lekker meer in hun vel zitten. Daardoor bewegen ze dus ook niet meer mee in een verandering. Hoe meer problemen er zijn, hoe minder beweging er is.

Door dit alles in kaart te brengen kom je veel over jezelf te weten en geeft dit inzicht in je eigen gedrag, het gedrag van een ander en de impact hiervan.

Onlangs een waardevolle NLP training gehad van NLP-BOX. Leuk om de beginselen van NLP te mogen ervaren. Fijn dat er ook veel ruimte was voor vragen en praktijk voorbeelden. Ik neem dit zeker mee in mijn dagelijkse werkzaamheden. En mijn nieuwsgierigheid is gewekt wat betreft NLP, het blijft hier vast niet bij. Bedankt voor de fijne dag en al de informatie!

Jacoba

Jouw communicatie is je tool waar je je resultaten mee behaalt. Leer dit beter beheersen en je wordt beter begrepen, je krijgt veel meer zelfvertrouwen, je kunt mensen gemakkelijker motiveren en je bereikt hierdoor betere en snellere resultaten. Om er zo voor te zorgen dat jouw boodschap ook echt binnenkomt. Anders communiceren kun je leren.

 

Praktische informatie

Duur        : 2 dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur
Datum     : nog niet ingepland
Locatie    : Omgeving van Nieuwegein
Kosten     : €447,- inclusief koffie, thee, lunch en een syllabus.

Hierna is nog gelegenheid om vragen te stellen en /of nader kennis te maken met de trainer van de NLP Box onder het genot van een kopje koffie of een kopje thee. Weet je het nog niet zeker kun je ook een plekje reserveren of komt de datum niet uit reserveer dan een plekje en ik neem contact met je op.

Voor nadere informatie kan je met ons contact opnemen via info@nlpbox.nl

 

447.00 Excl. BTW

Share This