Geldproblemen bij je cliënten | NLP Box

Geldproblemen bij je cliënten.

Als budgetcoach (of schuldhulpverlener) zie je vaak dat met cliënten gekeken wordt naar het gevolg van hun handelen. Veel cliënten met geldproblemen geven aan dat de geldproblemen komen door externe factoren. Maar is dat ook zo? Vaak zijn de problemen ontstaan door inkomens verlies of andere omstandigheden. Echter het bestedingspatroon wordt niet aangepast.
Vaak spelen er overtuigingen een rol. En overtuigingen kunnen heel diep zitten.
Met NLP tools kun je sneller tot de oorzaak doordringen van je cliënten. Cliënten die in een slachtoffer rol zitten en daardoor vast komen te zitten (blokkeren) en niet meer in beweging komen. En hoe langer ze geldproblemen ze hebben, hoe lastiger het voor ze is om hier weer uit te komen.
geldproblemen
Gaan ze naar de oorzaak kant (wat niet wil zeggen dat ze zelf de oorzaak zijn) geeft ze weer ruimte en vooral keuze mogelijkheden. Welke negatieve gedachtes hebben ze ? Wat hebben ze nodig om zelf naar de oorzaak kant te komen? Hierdoor kun je ze weer in beweging krijgen.
Hoe leuk zou het zijn als je vanuit de oorzaak-kant het gevolg van dit handelen kan doorbreken. Ofwel, hoe ga je met je cliënt vanuit het gevolg (soms ook wel slachtofferrol) kijken naar de oorzaak en hoe coach je dan je cliënt om vanuit deze positie de eigen situatie te beïnvloeden en daarmee te veranderen. Hoe doe je dat? En hoe stimuleer je je cliënt om hiermee aan de slag te gaan?
Het coachen van cliënten kan zoveel makkelijk als je de tools van NLP kent en kan gebruiken. En dat is waarom wij mensen NLP willen leren. Om zo sneller resultaten te boeken bij je cliënten.
Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.
geldproblemen

Angelique Lijffijt

NLP trainer en coach

Nadat ik meerdere trainingen heb gevolgd over NLP, marketing persoonlijke ontwikkelingen leerder ik mijzelf pas echt kennen en dat is ook de basis van wie ik ben. Door te efficiënter te communiceren zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Door NLP heb ik ook leren begrijpen waarom de ander doet zoals hij of zij doet. Ik leer anderen anders te communiceren en hun doelen te bereiken.

Stel je vragen hieronder in het commentaar en je krijgt van mij een antwoord.

Share This
%d bloggers liken dit: