Financieel succesvol, hoe doe je dat? | NLP Box

Financieel succesvol

Je bent financieel succesvol wanneer je je vandaag geen zorgen hoeft te maken over je uitgaven van morgen. Dat er een goede en juiste balans is. Je precies weet wat je uitgeeft en hoeveel er binnenkomt. Deze financiële kennis geeft je een bepaalde vrijheid

 

Dus wat kun je zelf doen:

Overzicht
Geef aandacht voor je financiële situatie. Bepaal welke uitgaven er zijn, wat de inkomsten zijn en waar je op kunt besparen. Zet dit in een overzicht. Kijk waar je op kunt besparen zeker als je geld tekort komt. Wees proactief. Bel bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen op voor een aanbieding. Maak goede afspraken als er betalingsachterstanden zijn.
Wil je zelf aan de slag om een overzicht te maken en te bepalen hoe je kunt bezuinigen kun je gebruik maken van onderstaand overzicht. Je kunt deze ook hier downloaden.

 

Financieel succesvol

Kijk niet naar een ander
Geef niet meer geld uit dan dat je hebt. Kijk ook niet naar wat anderen hebben want zoals ze zeggen het gras is altijd groener aan de overkant. Het gaat om jou en je eigen situatie.

 

Ga sparen
Het is een cliché, maar wel waar. Ondanks het feit dat de huidige rente niet veel oplevert, is het nog steeds van belang om geld achter de hand te hebben. Of dit nu is met een doel of als buffer. Kijk wat je opzij kunt leggen. Want als het goed is weet je precies wat je overhoud in de maand.

 

Zelfbeheersing
Een positief saldo op de bank is beter dan een avondje uit, een paar schoenen of een nieuwe telefoon. Bedenk bij bepaalde uitgaven of je het ook echt nodig hebt of niet.

 

Kennis opdoen
Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en kennis op te doen. Om zo verantwoordelijkheid te nemen. Meer kennis geeft meer inzicht.

 

Lukt het niet om hier zelf uit te komen schakel dan hulp in. Een budgetcoach kan je hier heel goed mee helpen. Een goede budgetcoach zorgt weer voor een gezonde financiële situatie. Wil je hierbij hulp hebben zoek dan een aangesloten budgetcoaches bij de landelijke vereniging voor budgetcoaches en schuldhulpverleners (NVVBS) of neem contact op met mij dan zoeken we samen naar een geschikte budgetcoach.

Share This
%d bloggers liken dit: