Laat je onderneming groeien in 5 stappen | NLP Box

 Ben je net gestart en heb je behoeft aan een steuntje in de rug?
Je staat op het punt om voor jezelf te beginnen je alleen weet niet hoe?
Je bent al wel bezig met marketing maar je krijgt geen response?
Je hebt te weinig of helemaal geen klanten?

Wil jij meer actie, meer naamsbekendheid, meer klanten, meer winst?

Dan is het tijd om actie te ondernemen.
Om je onderneming te laten groeien die het nodig heeft in
5 stappen.

Een eigen onderneming beginnen is nog niet zo makkelijk als dat je in eerste instantie zou denken. Simpelweg omdat je nog niet overal verstand van hebt. Is dat erg? Nee helemaal niet. De vraag is alleen wat ga je hieraan doen?

Het begint vaak met de passie van de ondernemer. Met een duidelijke visie, een goed idee en veel enthousiasme worden de eerste stappen voor de beginnende onderneming gezet. Veel ondernemers vergeten daarbij de belangrijkste stappen.

Wat zijn in ieder geval de eerste stappen die je zelf kunt ondernemen om je onderneming te laten groeien in 5 stappen? Wat kun  je allemaal zelf doen?

1. Doelen stellen

Belangrijk is om te beginnen met PRISMAT doelen stellen. Zodra je weet waar je naar toe wilt gaan kun je gerichte stappen gaan ondernemen. Als je weet waar je naar toe wil kun je tussendoelen gaan maken. Dit zijn ijkpunten. Hierdoor weet je dat je op de goede weg zit. Zit het een beetje tegen? Kijk dan waar het aan ligt. Blijf de focus houden en kijk of je iets moet bijstellen.

 

2. Maak een planning

Wat heb je nodig om je doelen te behalen? En wat wil ik wanneer gaan doen? Maak hier een planning voor. Een overzicht van wat je allemaal nog moet doen en wanneer.
Daar zitten dingen bij die je goed afgaan en ook graag doet. Die zullen zo klaar zijn. Maar wat doe je met de dingen die je (nog) niet zo goed afgaan? Ga je je daarin verdiepen of besteed je dat liever uit? Denk daar goed over na. Een ondernemer kan nu eenmaal niet overal goed in zijn. Er zijn freelancers genoeg waar je gebruik van kunt maken.

En je doelen die je opgesteld hebt. Kun je je doel alleen halen of heb je ook anderen nodig? Moeten we nog bepaalde punten verbeterd worden? Laat iedereen weten wat je doel is en maak het visueel. Hang dit op waar je het iedere dag ziet. Zodat je de focus blijft houden. Je kunt er ook een foto van maken en deze als achtergrond op je PC zetten zodat je het iedere keer ziet.

 

3. De website

Wat heb je op je website staan? Is de boodschap helder? Als je op de homepagina bent is het dan in 2 seconden helder wat jij te bieden hebt? Want een gemiddeld persoon klikt na 2-3 seconden de pagina weg.

De uitstraling van de website past dat bij jou en je klanten? Ga eens kritisch naar je website kijken alsof je er voor het eerst op komt. Is de boodschap helder of juist niet?

Heb je ook blogs op je website staan? Zijn die makkelijk te vinden? Hoe vaak schrijf je een blog? Hoe meer interactie er is op de website hoe beter je scoort in google. Daarover gesproken hoe heb je de website ingericht? Heb je gedacht aan hoe je beter kan scoren in google?

 

 4. Mijn producten en/of diensten

Wat je als producten en/of diensten aanbiedt is dat duidelijk voor (potentiele) klanten? Lever je daadwerkelijk iets wat de pijn oplost van je klanten? En is dit verhaal helder op je website en in de berichten die je deelt op social media?
Bepaal waar je klanten nu zitten en waar ze naar toe willen. De oplossing hiervoor bied jij aan.

 

 5. Waar zitten je klanten?

Om zichtbaar te zijn kun je je marketing inzetten op de verschillende kanalen die er zijn. Bepaal als allereerste waar zitten jouw klanten? Gebruik voor het delen van informatie, blogs, enz. 3 kanalen waar jouw klanten op zitten. Bedenk hoe vaak je berichten wilt gaan plaatsen. Heb je nog weinig volgers? Plaats dan iedere dag een berichtje. Je zal zien dat het aantal volgers gaat toenemen.

 

Dit waren de 5 stappen om je onderneming te laten groeien. Het zijn stappen die je zelf zou kunnen doen. Ga er gewoon mee aan de slag. Lukt het niet in één keer is ook niet erg. Het zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. En om je onderneming te laten groeien kost tijd. Zelf heb ik ook enkele jaren lopen modderen voordat ik helder had wat ik moest doen om aan klanten te komen. Maar bedenk actie is reactie. Hoe meer actie je geeft, hoe meer reactie er terugkomt.

Om je niet helemaal te laten zwemmen heb ik de training succesvol ondernemen opgezet. Om beginnende ondernemers op een aantal vlakken een boost te geven. Zodat je sneller meer bekendheid, meer klanten en meer omzet krijgt.

Wil je hier meer over weten neem dan gerust een kijkje op de pagina van succesvol ondernemen. Wil je eerst meer informatie dan kan dat natuurlijk ook. Neem gerust contact met mij op en we kijken samen wat ik voor je kan betekenen.

Zijn er nog ondernemers in je netwerk waarvan je denkt dat zij dit wel kunnen gebruiken? Deel dan dit bericht gerust.

Angelique Lijffijt

NLP trainer en coach

Nadat ik meerdere trainingen heb gevolgd over NLP, marketing persoonlijke ontwikkelingen leerder ik mijzelf pas echt kennen en dat is ook de basis van wie ik ben. Door te efficiënter te communiceren zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Door NLP heb ik ook leren begrijpen waarom de ander doet zoals hij of zij doet. Ik leer anderen anders te communiceren en hun doelen te bereiken.

Stel je vragen hieronder in het commentaar en je krijgt van mij een antwoord.

Share This
%d bloggers liken dit: